ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم کالاس: روسیه فقط برای ادامه حملاتش زمان می‌خرد انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر

خروج آمریکا از سوریه و تشدید تنش میان پنتاگون و جان بولتون

آغاز روند خروج تجهیزات نظامی آمریکا از سوریه، منجر به بروز تنش‌هایی میان پنتاگون و جنگ‌طلب‌هایی مانند جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 12
کد خبر: ۲۴۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ پایگاه اینترنتی المانیتور نوشت: گزارش‌ها درباره آغاز روند خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه، تنش میان پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) و جان بولتون، مشاور امنیت ملی این کشور را برجسته کرده است.

 

تأیید آغاز روند خروج تجهیزات نظامی آمریکا از سوریه از سوی دولت دونالد ترامپ منجر به بروز تنش‌هایی میان پنتاگون و جنگ طلب‌هایی مانند جان بولتون شده است. منتقدان می‌گویند در شرایطی که واشنگتن با تعطیلی بخشی از دولت مواجه است و پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت نیز تنها ده روز است که روی کار آمده است، تبعات این دستور (خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه) بسیار وخیم خواهد بود.

 

دونالد بولداک، ژنرال بازنشسته آمریکایی که نیرو‌های ویژه این کشور را در آفریقا فرماندهی می‌کرد، گفت: «می توانم تصور کنم فرماندهان و برنامه ریزان نظامی آمریکا اکنون سردرگم هستند. خود پنتاگون نیز در دوره گذار است. پنتاگون در فصل تعطیلات است و بسیاری از سمت‌ها در آن نیز هنوز خالی هستند. دولت نیز همچنان تعطیل است. همه تمرکز‌ها بر این موضوع معطوف است.»

 

یک مقام نظامی سابق آمریکا گفت: برنامه ریزان نظامی آمریکا به جای دریافت دستور نظامی رسمی برای خروج، برای نخستین بار از گزارش‌های رسانه‌های خبری و اظهار نظر‌های رئیس جمهور در دسامبر از موضوع خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه مطلع و مجبور شدند بلافاصله برنامه ریزی‌ها را در این خصوص آغاز کنند.

 

روزنامه وال استریت ژورنال پنجشنبه گزارش داد برخلاف نظر جان بولتون، کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا عازم سوریه شده اند تا به خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور کمک کنند. مشاور امنیت ملی آمریکا در جریان سفرش به سرزمین‌های اشغالی در این هفته وعده داده بود آمریکا همچنان بر اهداف تعیین شده اش پیش از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه پایبند خواهد بود. یک مقام دفاعی آمریکا به وال استریت ژورنال گفت: «چیزی تغییر نکرده است. ما از بولتون دستور نمی‌گیریم.»

 

البته این زنگ خطر در پنتاگون به صدا درآمده است که احتمالا وزیر دفاع جدید نمی‌تواند در برابر دیدگاه‌های بولتون درباره سوریه مقاومت کند؛ بولتون از ترامپ جنگ طلب‌تر است. یک مقام سابق آمریکایی به المانیتور گفت: «جیمز متیس، وزیر دفاع سابق آمریکا می‌توانست در برابر خواسته‌های بولتون مقاومت کند.»

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار